Párosító puzzle – Érzelmek – Emotions

2 750 Ft bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza

Kitöltendő

Elfogyott

Cikkszám: DJ0815 Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

Az érzelmek megnevezését, az érzések szóbani kifejezését segítő fejlesztő játék.

Ez a játék 8 féle érzelem felismerésére ösztönzi az óvodáskorú gyermekeket. Háromszoros  fejlesztő értéke van ennek a meleg színekkel, kedves formákkal megrajzolt, bájos történeteket elmesélő kirakós játéknak. Egyrészt felfedeztet érzelmeket kiváltó történeteket, másrészt megfigyelteti a különböző érzelmek arcmimikáját, harmadszor pedig lehetővé teszi mindezek szóban való kifejezését. Teszi ezt a legkorábbi korban, már 3 évesek is megérthetik, felismerhetik és szóban kifejezhetik a történet szereplőinek érzelmeit. Ezáltal maguk is megfelelően tudják majd kifejezni a saját érzelmüket, a szeretetet, a meglepetést, a félelmet, a haragot, a szégyenlősséget, az undort, az örömöt, vagy éppen a szomorúságot. Mindez egy nagyon fontos, nagy lépés a gyermekek fejlődésében.

Gondolatok az érzelmi nevelésről:

Az érzelmi municiót, amelyet a mindennapokban felhasználunk majd, a családunktól kapjuk, a  szülői példákon át, a szóbeli vagy éppen játékos tanítások tesznek nem csak értő, de érző lényekké bennünket. Évtizedeken át az IQ fontossága szinte túl hangsúlyozódott, mintha kizárólag az értelem, az “okosság” határozta volna meg, ki milyen ember és ezzel hová jut el az életében. Később helyett kapott a IQ mellett az EQ, vagyis az érzelmi “intelligencia” is. A mai lélektan már egészében törkeszik felimerni, mi az a sok-sok összetevő, ami egy embert egészében átfog.  Ennek az új szemléletű komplexitásnak az egyik fontos, kiemelkedő része az EQ.  Az értelmi fejlesztésnek végtelen sok játékos eszköze van, a Djeco is nagy hangsúllyal tervezi a megfigyelés, figyelem, emlékezet és a gondolkodás fejlesztő játékait. Egyedül álló tervezés, és az érzelmi nevelés korai megkezdésének eszköze az Érzelmek puzzle.

Örömmel javaslom ezt az egyszerűségében nagyszerű játékot minden családnak és minden óvodának, kiemelten ajánlom a fejlesztő pedagógusok figyelmébe.

Tartalma:

  • 8 pár puzzle

A doboz mérete: 18 x 12 x 6 cm

Tervezte: Laura Di Francesco


Ajánlott életkor: 3 – 6 éves korig

Anyaga: keménykarton

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.

Értékelések

There are no reviews yet

„Párosító puzzle – Érzelmek – Emotions” értékelése elsőként