Építőjátékok

Az építőjátékok nagyon fontos szerepet töltenek be a gyermekek életében. A jó építőjátékok hasznos tulajdonságainak se szeri se száma.
Nem azért vesszük a építőjátékot, mert az divatos, vagy olcsó. A gyerekek már akkor elkezdenek építeni, amint képesek stabilan a kezükbe fogni és észreveszik, hogy a dolgok egymásra pakolhatóak.
Mindannyian láttunk már egymásra pakolt edényeket, játékautókat, poharakat, könyveket. A kinyitható könyvekből is kerítést vagy házat építenek a gyerekek. Összetolt bútorokból bunkert.
Bár a gyermek fantáziája mindent építőjátéknak enged látni, szerezzük be az erre legalkalmasabb és legbiztonságosabb játékokat.
Ha egészen picik, akkor legyen olyan biztonságos anyagból, amivel nem üti meg magát és biztonsággal szájba vehetőek. Nagyobbaknak legyen kihívás az konstruálás.

MI mindet fejlesztenek az építőjátékok?

Fejlesztik a kézügyességet, kisebbeknek a megfelelő játék kézbeálló. Meg tudják markolni szorongatni, ujjaikkal forgatni. Az eleinte csak hadonászó kis kezek elkezdenek szorítani, lazítani, forgatni, emelni, ejteni, összenyomni, széthúzni. Az összeillesztés a mozgások finomítását igénylik, ami ügyesebbé, erősebbé teszi a kéz izmait. Felkészíti az izmait a későbbi írásra, rajzolásra.

Térérzékelést, testsémát: Minden gyermek épít és rombol, először véletlenül a kezével, vagy fordulás közben a kilógó pelenkás popsival. Megismeri, hogy van felfelé és lefelé, előtte és mögötte és hogy van gravitáció. Kicsiben megismerkednek a világ működésével. Megtanulják mihez mi illik.

Fantáziát: az építés legfontosabb szabálya: Bármiből lehet bármi! 10 darab kockából is lehet torony, kard, sorompó, trombita és még ki tudja mi mennyi képzeletbeli szülemény. Szárnyaljon a fantázia!
Szülőként a legjobbat szeretnénk gyermekünknek. Ne felejtsünk el leülni melléjük, mert az együtt töltött időnél nincs jobb a világon! Vigyázat ragadós!

Egy termék se felelt meg a keresésnek.